29 Mart 2016 Salı

Kızılay Masöz Hatıra

Kızılay Masöz Hatıra
İsim: Hatıra Hanım
Bilgi İçin Telefon: 0543 431 97 24
Hatıra Kimdir: Şehir: Ankara Semt: Kızılay Yaş: 22 Ten: Sarışın Boy: 1,73 Kilo: 50

Spor Masajı Hakkında
Spor masajı adından da anlaşılacağı gibi, daha çok mesleki olarak sporla uğraşanlara uygulanan bir masaj türüdür. Teknik anlamda dinlendirici masajdan ve tıbbi masajdan biraz daha farklı olmakla birlikte, genel amaç yine bedenin rahatlamasını sağlamak.
Spor masajı da kendi arasında üçe ayrılıyor. Bunlardan ilki hazırlama amaçlı masaj. Bu yöntemde kişinin bedeni spor öncesinde faaliyete hazırlanıyor. Kanın akışının hareketlendirilmesi suretiyle gerçekleştirilen bu uygulamada daha çok avuç içleri ve parmak uçları kullanılıyor. Öfrelaj adı verilen teknikle kaslara daha hızlı kan gitmesi sağlanıyor. İkinci spor masajı türü olan faaliyet sonrası masajda ise kullanılan teknik petrisaj. Bu yöntemde ise her iki el kullanılarak kaslar tutulup sıkıştırılıyor ve yoğuruluyor. Kasların üzerine parmak uçlarıyla yapılan küçük vuruşların ismi ise perküsif. Bu ufak darbelerle kasların biçimlendirilmesi sağlanıyor. Kupalama yöntemi ile de eller kupa şekline getiriliyor ve yine ufak darbelerle deri uyarılıp kasların uyuşması sağlanıyor. Bu sayede sporcunun bedeni dinlenme moduna geçiyor.
Spor masajındaki üçünce ve son uygulama türü ise bakım masajı. Bu masaj şekli biraz da dinlenme masajını anımsatan bir yönteme sahip. Kaynak: http://masajsalonuservisi.net/ads/kizilay-masoz-hatira

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder